Symf top image
Symf top image

Projekter 2018 - 19

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 7. - 9. klasse

Fag: Dansk og kristendomskundskab

Projektperiode: Januar - marts 2019

Omfang: 15 lektioner + koncert

Tilmeldingsfrist: Løbende OBS tilmeldingsfrist for koncerttilbud: 1. september 20

At skrive på stjernesprog - om skabelse og det, der ligner

Fortællingen om verdens skabelse fra det gamle testamente er en forunderlig beretning. Det er den måde hvorpå vore forfædre forsøgte at forklare og tyde tilværelsen på. I dag har videnskaben givet os andre, mere håndfaste, svar på, hvordan jorden og universet er opstået, så hvad kan vi bruge en bibelsk skabelsesberetning til i dag? Siger fortællingen egentlig noget om livet og det at være menneske, eller er det bare noget gammelt vrøvl?

Det vil vi undersøge i dette projekt. Med udgangspunkt i læsning af den gammeltestamentlige skabelsesberetning fra 1. Mosebog tager vi moderne digtere i hånden og drager ud på en rejse – et feltstudie i skabelsesbegrebet. Vi skriver på stjernesprog og forsøger at destillere de store eksistentielle spørgsmål ned til en lyrisk essens, der handler om det at være menneske, det at skabe sig, det at skabe sit liv.

Det gør vi i samarbejde med Kristian UFO Humaidan, anerkendt dansk rapper og tekstforfatter, der i de seneste år har afholdt mange skrive-workshops for unge. Kristian vil motivere og guide eleverne igennem en skriveproces, der skal lede dem på sporet af ord og sprog, der kan indsamle og koncentrere det meningsfulde i deres eget liv gennem en poetisk spejling af deres omverden.  

Herefter arbejder eleverne selvstændigt med hver deres tekstudtryk, som i projektets afsluttende fase kan indgå i en koncert med Kristian UFO Humaidan. 

Projektet er et tværfagligt samarbejde mellem fagene kristendomskundskab og dansk.                                         

I projektet får eleverne afsættet til at arbejde med begrebet skabelse både kristendomsfagligt og eksistentielt, samt danskfagligt og æstetisk.  

Materialet vil blive samlet på en hjemmeside og består af: 

  • Lærervejledning 
  • Elevhæfte med opgaver, artikler og inspirationsmateriale
  • Fem videoer af og med Kristian UFO Humaidan der skal facilitere elevernes skriveproces 
  • Tilbud om deltagelse i koncert med Kristian UFO Humaidan med ensemble
  • Tilbud om gratis lærerkursus med Christian Hjortkjær
  • Tilbud om kirkebesøg eller et samtalebesøg i klassen af den lokale sognepræst med udgangspunkt i samtalekort om skabelse og eksistens

 

DATO FOR KONCERT MED KRISTIAN UFO HUMAIDAN M. ENSEMBLE: TORSDAG D. 7. MARTS 2019 I SVENDBORG (sted oplyses senere)

Kristian UFO Humaidan


SYMF
Klosterplads 9, 4. sal
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018