Symf top image
Symf top image

Projekter 2019 - 20

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 7. - 9. klasse

Fag: Dansk og kristendomskundskab

Projektperiode: Januar - marts 2020

Omfang: 15 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. november 2019 OBS tilmeldingsfrist for koncerttilbud: 1. sep

At skrive på stjernesprog - om skabelse og det, der ligner

 

Lyrik og skabelsesberetninger, unge og identitet. Det er nøgleordene i dette projekt, hvor vi tager moderne digtere i hånden og drager ud på en rejse – et feltstudie i skabelsesbegrebet. Vi undersøger to bibelske skabelsesberetninger og den naturvidenskabelige forklaring på universets opståen, vi stiller spørgsmål, samler på ord og skriver på stjernesprog.

Det gør vi i samarbejde med Kristian UFO Humaidan, anerkendt dansk rapper og tekstforfatter, der i de seneste år har afholdt flere skriveworkshops for unge. Kristian vil motivere og guide eleverne igennem et videoinstrueret skriveforløb i fem faser, der er produceret særligt til dette projekt. Skriveforløbet skal lede eleverne på sporet af ord og sprog, der kan indsamle og koncentrere det meningsfulde i deres eget liv, gennem en poetisk spejling af deres omverden.  

I projektet får eleverne afsættet til at arbejde med begrebet skabelse både kristendomsfagligt og eksistentielt samt danskfagligt og æstetisk.

Projektet afsluttes med en koncertevent, hvor Kristian UFO Humaidan optræder med ensemble og hvor elevernes tekstbidrag indgår.

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Elevhæfter med opgaver, artikler og inspirationsmateriale
  • Adgang til hjemmeside med billeder og film
  • Tilbud om en filosofisk samtale med den lokale sognepræst med afsæt i samtalekort om skabelse og eksistens.

 

KONCERT MED KRISTIAN UFO HUMAIDAN:

Da Kristian har kastet sig over nye projekter er det endnu usikkert om han stiller op til koncert i skoleåret 2020. Tilmeldte lærere vil blive orienteret direkte, hvis vi er heldige og kan tilbyde tilmeldte klasser en koncertevent som afslutning på projektet i foråret 2020.

Kristian UFO Humaidan


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018