Symf top image
Symf top image

Projekter 2019 - 20

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 5. - 6. klasse

Fag: Kristendomskundskab og musik

Projektperiode: Hele året

Omfang: 10 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende

Kan det hellige måles?

Materialet er desværre ikke længere på lager.

Jerusalem er en fascinerende, men også ufattelig by. Ufattelig, fordi man aldrig helt forstår, hvad det er der foregår dernede – hverken når man hører om byen i de bibelske fortællinger eller i TV-avisen.

Jerusalem har altid været en by i kamp. Man kæmper af mange grunde, men især kan man ikke blive enige om, hvad der er helligt – og hvem det hellige tilhører.

Men hvad betyder det egentligt, at noget er helligt? Har alle mennesker noget, de betragter som helligt? Hvordan forholder man sig til det, der er helligt for andre, men ikke for en selv?

Disse og andre spørgsmål skal eleverne arbejde med i dette projekt. Det tager udgangspunkt i Jerusalems hellige steder, som eleverne præsenteres for gennem elevartikler og små videoer.

Klassen skal også på besøg i den lokale kirke, hvor de med en "hellighedsmåler" vurderer forskellige steder og genstande. Afslutningsvist skal eleverne producere deres egne små film om et sted eller en genstand, der er særlig betydningsfuldt - eller måske endda helligt - for dem.

Projektet lægger op til inddragelse af musikfaget, hvor der arbejdes med musikken som middel til at samle mennesker på tværs af religion og kultur. Her arbejdes der med en komposition, der er lavet til projektet af Henrik Goldschmidt og hvor jødisk, arabisk og dansk musiktradition mikses.

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Adgang til hjemmeside med elevmateriale, hellighedsmåler, små film og musik
  • Tilbud om kirkebesøg i jeres lokale kirke

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018