Symf top image
Symf top image

Projekter 2018 - 19

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 0. - 10. klasse

Fag: Kristendom, dansk og billedkunst

Projektperiode: Hele året

Omfang: 6 - 8 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. oktober. 2018

EsbjergEvangeliet

Giv dine elever en helt særlig kunstoplevelse! Gå på opdagelse i EsbjergEvangeliet -  et kæmpemæssigt vægmaleri af kunstneren Erik Hagens.  Det originale kunstværk er over 40 meter langt og malet på en væg på i Esbjerg, men skoletjenesten har fået lavet en reproduktion, som kan udstilles på din skole. 

Kunstværket er fortællinger fra Bibelen sat ind i en moderne kontekst og det er der kommet noget underfundigt, humoristisk, alvorligt, tankevækkende og provokerende ud af, for Erik Hagens har et kritisk blik, både på Biblen og på vor samtid.

I EsbjergEvangeliet møder du bl.a. Kain siddende på en Massey Fergusson traktor, Babelstårnet sat op som det periodiske system og Jomfru Maria i sin moderne 2 værelses lejlighed i det øjeblik hun får besøg af englen i form af en transistorradio.

Ny hjemmeside

Til projektet er der udviklet en ny og meget anvendelig hjemmeside, hvor eleverne kan arbejde differentieret med opgaver i analyse og fortolkning, kunstnerens budskab sat i forhold til bibelreferencen, etiske spørgsmål og intertekstualitet. Lærere modtager login til hjemmesiden ved tilmelding.

Fremvisning

Skoletjenesten stiller billedtæppet op og tilbyder fremvisninger for både lærere – i form af et lærerkursus med introduktion til hjemmeside og elevopgaver – og for de tilmeldte klasser. Efter fremvisningen kan eleverne arbejde videre i klassen med opgaverne på hjemmesiden. 

Billedtæppet er til låns i en uge.

 

 

Pladskrav ved lån af Esbjergevangeliet

Pladskrav: Billedtæppet er 20 meter langt (2x10 meter) og 2 meter højt. Det ophænges på aluminiumsstativer og kan derved stå ud i rummet. Billedtæppet skal stå i et rum, der kan aflåses og som ikke benyttes til fx boldspil i udstillingsperioden. SYMF står for opsætning og nedtagning. 

 

FØLGENDE UGER ER VÆRKET UDLÅNT: 38, 39, 40, 41, 44

 


SYMF
Klosterplads 9, 4. sal
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018