Symf top image
Symf top image

Projekter 2019 - 20

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 7. - 9. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Projektperiode: Hele året

Omfang: 8 - 12 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. september 2019

Klædt på til sorg

 

Ligesom døden er et ufravigeligt vilkår i livet, så er sorgen det også. Men hvordan man oplever den kan være forskelligt. Nogle beskriver det som at vandre i mørke. Andre som et frit fald mod afgrunden og andre igen som at være på Herrens mark.

Det er også forskelligt, hvordan mennesker udtrykker deres sorg. Nogle bruger sproget, andre musik, ritualer eller klædedragten.

Klædt på til sorg tager sit udgangspunkt i den tekstile sørgemode i Danmark, hvor eleverne stifter bekendtskab med tøjmoden i forbindelse med død og begravelse fra 1400-tallet og frem til i dag. Modebilledet bliver således indgangen til at tale om, hvordan man historisk set har haft et fælles sprog, ritualer og traditioner for, hvordan man udtrykte sin sorg.

Gennem historiske perioder bevæger eleverne sig til nutidens forskellige udtryk for sorg. Her arbejder de med cases og interviews med mennesker tæt på sorg – bl.a. en forfatter, en sygehuspræst, en imam, en hospice-sygeplejerske og en ung pige, som har mistet sin far.

Til projektet hører en stor plakat med titlen ”Livets landskab”. Plakaten bliver gennemgående i elevernes arbejde, hvor de arbejder med et nyskrevet digt af Rebecca Bach-Lauritsen og får indblik i folkekirkens ritualer i forbindelse med død og begravelse. Alt dette skal give viden til samtalen om, hvordan et menneske i sorg oplever livet, ensomheden og kontakten til omgivelserne. Eleverne skal afslutningsvis give deres forslag til, hvordan den, der står uden for sorgen kan møde den, der er i sorg.

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Hjemmeside med video-interviews
  • Plakat og elevopgaver
  • Tilbud om gratis lærerkursus (Lærerkurset Om Sorg)
  • Tilbud om kirkebesøg


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018