Symf top image
Symf top image

Projekter 2018 - 19

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 1.- 3. klasse

Fag: Kristendomskundskab

Projektperiode: Hele året

Omfang: 8-10 lektioner inkl. kirkebesøg

Tilmeldingsfrist: Løbende (OBS særlig tilmeldingsfrist til klokkespilsarrangement:

Hvad er klokken? - bliv klogere på kirkeklokken

- bliv klogere på kirkeklokken

Lyden af ringen fra en kirkeklokke er velkendt for de fleste. Kirkeklokken udgør en lydlig ramme om liv og død i kristendommen og er en baggrundsklang for dem, der bor inden for klangens radius. Men hvorfor ringer den? Og hvem ringer den for?

Kirkeklokken er imidlertid ikke den eneste betydningsfulde klokke i vores liv og hverdag. I forløbet skal eleverne arbejde med de mange forskellige klokker, som de møder i det daglige, hvad enten de bor på landet eller i byen.

Alle børn kender til skoleklokken, der ringer ind og ud eller til moderne ringetoner fra smartphones. Eleverne skal i projektet arbejde med klokkernes fællestræk: At alle klokker enten kalder folk til sig, eller varsler noget farligt. Eleverne skal eksperimentere med kraniet som en klokke, de skal gætte klokkelyde, lære om kirkeklokkens funktion og betydning, dens forskellige ringetoner og slag og høre fortællinger om kirkeklokker.

I har også mulighed for at besøge jeres lokale kirke og opleve kirkeklokken på nært hold: Hvordan ser den ud? Hvordan lyder den, og hvad er dens historie?

I skoleåret 2018/19 laver vi et eller flere klokkespilsarrangementer i samarbejde med sydfynske klokkespillere. Læs mere her på hjemmesiden, hvor vi løbende opdaterer med datoer for klokkespilsarrangementer. 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Adgang til hjemmeside med klokkelyde og små præsentationsvideoer
  • Tilbud om besøg i jeres lokale kirke
  • Tilbud om at deltage i klokkespilsarrangement.


SYMF
Klosterplads 9, 4. sal
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018