Symf top image
Symf top image

Projekter 2018 - 19

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: (4.)5.- 6. klasse

Fag: Kristendomskundskab, historie og musik

Projektperiode: Hele året

Omfang: 10-12 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende tilmelding

Skabelse og undergang

Tegneserier, musik og gode fortællinger fra den gang verdenen var ung, og myterne var det vi brugte til at forklare vores tilværelse.

Med afsæt i tre små tegneserier udfolder projektet temaerne skabelse og undergang i udvalgte egyptiske, nordiske og jødisk/kristne myter. 

Gennem arbejdet med de tre mytespor bliver eleverne fortrolige med mytegenren, og der arbejdes med ligheder og forskelle mellem de tre religioners myter. Det overordnede formål med projektet er at give eleverne en forståelse af den grundlæggende rytme af skabelse og undergang i tilværelsen.  

Undervejs i forløbet aflægger klassen besøg i en lokal kirke, hvor der via en eller flere salmer sættes fokus på opstandelsen. Som forberedelse til kirkebesøget vil der være fokus på kirkemusikkens udtryk for ovenstående grundrytme, der i kristendommen rummer treklangen skabelse, undergang og ny begyndelse.    

Tegneserierne er lavet til projektet og tegnet af Niels Roland, Bjarne Hansen og Lars Petersen. Hver tilmeldt klasse modtager et læreroplæg, lydfiler med klassisk musik og et klassesæt med de tre tegneserier, så hver elev får sit eget sæt, samt en Power Point med billedmateriale, herunder fotos af udvalgte skulpturer fra den egyptiske samling på Ny Carlsberg Glyptotek.


SYMF
Klosterplads 9, 4. sal
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018