Symf top image
Symf top image

Projekter 2019 - 20

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: Lærere

Tilmeldingsfrist: 1. september 2019

Lærerkursus: Om Sorg

Tid: Onsdag den 4. september 2019 kl. 13.00 - 16.00

Sted: Sognehuset ved Sankt Nicolai Kirke, Svendborg.

Hvert år mister ca. 7.000 børn og unge en far, en mor eller en søskende. Samtidig bliver mere end 20.000 børn og unge berørt af et brud i familien. Begge situationer skaber sorg og savn, og dertil kommer omgivelsernes reaktioner, som ofte er præget af berøringsangst og uvidenhed, hvilket i mange tilfælde gør situationen endnu sværere for barnet eller den unge med ensomhed og mistrivsel som følge.

 

SYMF sætter i år fokus på temaet sorg og tab med tre nye projekter og indbyder alle lærere, der vil arbejde med projekterne, til et fælles lærerkursus med rådgiver Susanne Svane fra Det Nationale Sorgcenter Børn, Unge og Sorg og forfatter Rebecca Bach-Lauritsen, der har bidraget til to af projekterne.

Lærerkursus: Om sorg -  og om mødet med børn og unge i sorg i en skolehverdag

Rådgiver Susanne Svane fra Børn, Unge og Sorg giver kursisterne en kort indføring i den nyeste sorgteori og fortæller om, hvordan børn og unge ofte reagerer, når de rammes af sorg. Hvad skal man som voksen omkring barnet eller den unge skal være særligt opmærksom på? Og hvordan kan man hjælpe barnet eller den unge og klassen bedst muligt i en skolehverdag.

Vi viser den lille tegnefilm Maja har mistet sin far, der er produceret til projektet Sorg og livsmod – når de mindste mister, som herefter kan drøftes i plenum.

Rebecca Bach-Lauritsen vil efterfølgende fortælle om sine to bidrag til projekterne Spor efter et liv - om sorg og tab, og hvordan man kan sætte ord på det, som inddrager romanen Ellens Ark, og projektet Klædt på til sorg, hvori et nyskrevet digt indgår. 

Kan man overhovedet være klædt på til sorg? Og har vi et sprog for døden? I følge Rebecca Bach-Lauritsen mangler vi et sprog til at tale om døden. Der er det kirkelige, store sprog om evigheden, men døden er nogen gange noget meget hverdagsagtigt. Der er plads til et sprog mellem den store evighed, og så det at dø på en helt almindelig måde, på en helt almindelig mandag. Rebecca Bach-Lauritsen vil også komme ind på, hvordan man ved at læse litteratur måske kan 'øve sig lidt i livet' - også i når det slutter. 

 

 

 

Kurset er GRATIS for lærere, der er tilmeldt et af projekterne om sorg og tab.

Deltagerliste og kursusprogram udsendes efter tilmeldingsfristens udløb.


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018