Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 1. - 4. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Projektperiode: December måned

Omfang: 15 - 45 min. på skoledage i december

Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2023

Der er længe, længe til...

Illustration: Zarah Juul

Hvis der er opgaver, er der så også nedgaver? Kan man blive glad for en gave, man ikke har ønsket sig? Og hvad venter man egentlig på i december?  

December er ikke som den plejer. Anna og Otto skal nemlig bo hos deres mormor og morfar, mens deres mor er i Spanien for at genoptræne sin dårlige ryg. Og selvom de altid har det hyggeligt sammen med mormor og morfar, så bliver det ikke det samme uden mor.

 

For at give Anna og Otto noget andet at tænke på, har mor lavet en pakkekalender til dem. Men pakkekalenderen er ikke helt almindelig, for pakken kan både være en gave og en opgave. 

Pakkekalenderen sender de to børn ud på oplevelser, hvor de møder forskellige mennesker og får indblik i, at julen både er spændt ventetid, travl forberedelsestid og traditionsrig højtid. 

 
Lågekalender og fortælling 
Forløbet består af en oplæsningsbog, en lågekalender og en hjemmeside med forslag til aktiviteter. Hver skoledag i december åbnes en låge i kalenderen og der læses et kapitel i historien. Efterfølgende kan eleverne fordybe sig yderligere i dagens emne på hjemmesiden. 

I løbet af december stifter eleverne således bekendtskab med kirkens rum og ritualer, adventstidens venten og (op)gavens forskellige betydninger.  

 

 Tilmeldte lærere modtager:

  • Oplæsningsbog
  • Lågekalender til klassen
  • Adgang til hjemmeside med baggrundsmateriale og elevopgaver 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018