Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 7. - 10. klasse

Fag: Dansk og kristendomskundskab

Projektperiode: Hele året

Omfang: 15 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende

At skrive på stjernesprog - om skabelse og det, der ligner

 OBS: DET ER SIDSTE ÅR VI TILBYDER DETTE FORLØB 

Lyrik og skabelsesberetninger, unge og identitet. Det er nøgleordene i dette projekt, hvor vi tager moderne digtere i hånden og drager ud på en rejse – et feltstudie i skabelsesbegrebet. Vi undersøger to bibelske skabelsesberetninger og den naturvidenskabelige forklaring på universets opståen, vi stiller spørgsmål, samler på ord og skriver på stjernesprog.

Det gør vi i samarbejde med Kristian UFO Humaidan, anerkendt dansk rapper og tekstforfatter, der i de seneste år har afholdt flere skriveworkshops for unge. Kristian vil motivere og guide eleverne igennem et videoinstrueret skriveforløb i fem faser, der er produceret særligt til dette projekt. Skriveforløbet skal lede eleverne på sporet af ord og sprog, der kan indsamle og koncentrere det meningsfulde i deres eget liv, gennem en poetisk spejling af deres omverden.  

I projektet får eleverne afsættet til at arbejde med begrebet skabelse både kristendomsfagligt og eksistentielt samt danskfagligt og æstetisk.

Filosofisk samtale

Til projektet har vi udviklet et sæt samtalekort med 26 spørgsmål som oplæg til en filosofisk samtale i klassen. I kan invitere flere ind i samtalen, fx jeres lokale præst, en naturvidenskabsperson, en filosof eller andre, der kunne have noget at mene om eksistens og tilværelsessyn. Du besemmer som lærer selv, hvornår samtalen skal ligge i projketforløbet; som indledning eller afrunding. 

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Elevhæfter med opgaver, artikler og inspirationsmateriale
  • Adgang til hjemmeside med billeder og film
  • Et sæt samtalekort som oplæg til en filosofisk samtale i klassen.

 

 

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018