Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 7. -10. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Projektperiode: Fra uge 43 . (OBS: se info om tidspunkt for workshops)

Omfang: 6 lektioner + workshop (4 timer)

Tilmeldingsfrist: 1. september 2023

KNUST - og samlet på ny

Kan ord og guld lime tilværelsen sammen, når den går i tusind stykker?

I dette craft-filosofiske forløb lægges der op til samtaler, tekstlæsning og skriveopgaver om oplevelsen af, at tilværelsen går i stykker og samler sig på ny. Forløbet er til både danskfaget og religionsfaget og indeholder et tilbud om workshop, hvor eleverne får mulighed for at bruge hænder og hoved til faglig refleksion.

Erfaringen af, at noget går i stykker og samler sig i nye formationer, genkendes fra både samfundsmæssige kriser og krige og fra mere individuelle forhold.

Forløbet indledes af et videoværk af den peruvianske kunstner Karen Macher Nesta, som står med et selvportræt i porcelæn, som smadres i tusind stykker. Kunstneren samler stumperne og limer dem sammen med guld, så hver skramme og hvert skår former hendes selvportræt på nye måder. Dette billede af det knuste og det samlede går igen gennem forløbets tekster og cases.

De kristendomsfaglige aspekter af forløbet handler om, at verdens ondskab og lidelse ikke bare er et problem for det meningsøgende menneske, men også for teologien. For hvor eller hvem er Gud, når verden går i stykker? Er det hans skyld? Er det menneskets?  Eller er det et livsvilkår, som det religiøse sprog forholder sig til gennem ritualer, fortællinger, kunstbilleder og begreber? Hvad siger religionerne om dette? Og hvilken sammenhæng har det knuste med kristendommens korsfæstede gud?

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Adgang til hjemmeside med videomateriale
  • Tilbud om KNUST-workshop med klassen

 

                                                                 

KNUST-workshop

Som afslutning på forløbet inviteres et begrænset antal klasser på KNUST-workshop, hvor eleverne i fællesskab undersøger, hvordan brudstykker af ord og litteratur sammen med skår og guld kan limes sammen til nye helheder. Workshoppen afholdes af skoletjenesten, der har inviteret forfatter Nanna Goul til at stå for et skriveforløb undervejs.

Skriv gerne i tilmeldingen, om du ønsker at tilmelde klassen en workshop, og i hvilken måned workshoppen ønskes (december eller januar).

Forløbet kan sagtens gennemføres uden workshop. Hvis du som lærer har mod på det, vil skoletjenesten gerne være behjælpelig med at levere porcelæn og guldlim til din skole, så I selv kan arbejde med KNUST-værker i klassen.

 

KNUST-workshop

Målgruppe: Tilmeldte klasser

Tidspunkt: December 2023 – januar 2024

STED: SAK kunstbygning i Svendborg samt lokaler i Faaborg og i Ringe

Omfang: 4 timer

Tilmeldingsfrist: 1. september 2023

OBS: Der er plads til et begrænset antal klasser

Nanna Goul (f. 1980) er en dansk skønlitterær forfatter, skribent og klimaengageret planteaktivist. Hun har i 2022 udgivet den anmelderroste roman Heksens alfabet om bibliotekaren Kamma, der har mistet et barn og forsøger at forsone sig med tilværelsen gennem ritualer og andre moderne heksepraksisser. Nanna Goul har igennem en årrække skrevet fast for en række dagblade, både som litteratur- og teaterkritiker samt kulturjournalist, hun har været redaktør på Weekendavisen, litteraturkonsulent på et bibliotek og underviser bl.a. i kreativ skrivning, permakultur og bæredygtighed. Nanna Goul har igennem sit forfatterskab, som tæller to romaner og en novellesamling, været dybt optaget af relationen mellem mennesket og naturen og har i de seneste år stillet skarpt på litteraturens, sprogets og menneskets rolle i den nuværende klimakrise.


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018