Symf top image
Symf top image

Projekter 2020 - 21

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 1. - 2. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Projektperiode: Hele året

Omfang: 6 - 8 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende

Hey - Vi bygger!

Det meste ligger øde. Meget er i stykker. De voksne er væk. Der er en dreng, der hedder Jack. Der er også en pige. Jack finder en hammer. Pigen finder en sav. Hun hedder Melissa. De bliver enige om at bygge noget. Et hus.

I billedbogen Det hus Jack (og Melissa) byggede møder vi en verden, der er gået helt i stykker. Det virker håbløst indtil den dag Jack møder Melissa og de beslutter sig for at bygge et hus sammen. 

En dag begynder det at regne og regne og vandet stiger…  Heldigvis viser det sig, at det hus, Jack og Melissa har bygget, mere er en slag båd.

Det hus Jack (og Melissa) byggede er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Lilian Brøgger. Historien handler om venskab, om at have brug for andre, og om at finde håb når alt håb synes at være ude. I historien om Jack og Melissa er der samtidig referencer til de bibelske fortællinger om skabelsen og Noas Ark.

I projektet skal eleverne arbejde med billedanalyse og finde frem til, hvad det er for egenskaber Jack og Melissa har, som gør, at de er gode til at arbejde sammen om at genopbygge verden. Eleverne skal finde fællestræk i de bibelske fortællinger og i historien om Jack og Melissa, og de skal to og to lave deres egne (folde)huse med figurer, ting og egenskaber, der er godt at have med sig i mødet med verden.

I projektet tilbydes klassen også et besøg i den lokale kirke, hvor eleverne hører om, hvorfor kirken på samme tid er et hus OG et skib, om hvorfor der i mange kirker hænger et modelskib i loftet, og hvad ankeret mon betyder i kristendommen. Måske får de noget med sig hjem til deres huse?

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Et oplæsningseksemplar af billedbogen Det hus Jack (og Melissa) byggede
  • Materiale og instruktion til foldehuse
  • Tilbud om kirkebesøg
  • Tilbud om gratis lærerkursus med Kim Fupz Aakeson

 

 

 

 

 

 

 

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018