Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 1.– 2. kl.

Fag: Matematik og kristendomskundskab

Projektperiode: Hele året

Omfang: 6 - 8 lektioner inkl. kirkebesøg

Tilmeldingsfrist: Løbende tilmelding

Matematik i din lokale kirke

 

Hvor mange numser kan der sidde på en kirkebænk? Hvilke geometriske former og figurer kan I finde i kirken og på kirkegården og hvordan ser omkredsen på døbefonten ud? Hvad betyder kirkens symbolbilleder og kan det passe, at der er et skib inde i kirken?

 

I dette lille matematikprojekt skal I på symboljagt, tælle lysekroner, pusle jeres egen vinduesmosaik, føre simpel navnestatistik, tegne altertavlen og skrive årstal. 

 

Det er matematiklærerne Lars Kierulf Larsen og Erla Ingvarsdottir fra Haahrs Skole i Svendborg, der har udarbejdet dette tværfaglige forløb til 1. og 2. klasse, som handler om at bringe matematikken i spil i kirken og dens omgivelser.

 

I forbindelse med besøget i jeres lokale kirke lærer eleverne også om kirkens og kirkegårdens opbygning, og hvor de forskellige kirkelige funktioner udføres.

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Kort undervisningsvejledning med beskrivelse af kirkens indretning og den funktioner samt en oversigt over de symboler man kan finde i kirkerummet og deres betydning samt idéer til mulige tværfaglige undervisningsaktiviteter med fagene musik og billedkunst
  • 10 kopiark med elevopgaver som pdf
  • Tilbud om besøg i den lokale kirke og på kirkegården

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018