Symf top image
Symf top image

Projekter 2020 - 21

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 8. - 9. (10.) klasse

Fag: Dansk og kristendomskundskab

Projektperiode: Hele året

Omfang: 16 - 18 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende

Går det hele ad helvede til? - et projekt om frygt og håb

Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før? 

Projektet er både dansk- og kristendomsfagligt og inviterer til en refleksion over frygten og håbets betydning for den måde, mennesker lever deres liv på. Derfor går begrebsparret frygt og håb hånd i hånd i projektet, hvor eleverne skal arbejde med såvel dystopier og utopier som forestillinger om paradis og helvede i kristendom og islam - fortællinger, der siger noget om, hvad mennesker har frygtet og håbet før og nu. 

Uegnet - novelle af Kenneth Bøgh Andersen

Eleverne introduceres til den dystopiske genre med en novelle skrevet til projektet af Kenneth Bøgh Andersen. Novellen baserer sig på romanen “De Hvide Mænd” og skildrer et samfund præget af kontrol og præstationspres. 

Egnet? - brætspil til klassen

Universet i novellen udfoldes yderligere i et nyproduceret brætspil, hvor eleverne bliver udsat for forskellige etiske dilemmaer, og hvor de skal forsøge at balancere deres egen overlevelse med hensynet til andre mennesker. 

Digitalt bibliotek og kreativt produkt

På projektets hjemmeside findes et digitalt bibliotek med eksempler og uddrag fra klassiske og moderne dystopier og utopier, tekster fra Bibelen og Koranen samt videointerviews med præster og imamer, der fortæller om helvedes- og paradisforestillinger i hhv. kristendommen og islam. 

I hver af projektets faser indsamler eleverne materiale til et endeligt produkt, hvor de skal give deres egne tanker om frygt og håb et kreativt udtryk.

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Novellehæfter i klassesæt
  • Brætspil til klassen
  • Adgang til hjemmeside m. digitalt bibliotek  
  • Tilbud om kirkebesøg

 

 

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018