Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 4. - 6. klasse

Fag: Kristendomskundskab

Projektperiode: Hele året

Omfang: 6 - 12 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende

Hvælvingens hemmeligheder

Hjælp dine elever med at afsløre kalkmaleriernes hemmeligheder og giv dem et overblik over sammenhængen mellem de centrale fortællinger i Bibelen.

 

Mange elever kender fortællingerne om Adam og Eva eller Jesus på korset. Men ved de også, hvordan Bibelen hænger sammen med spejlinger mellem Det Nye og Det Gamle Testamente.  

 

Med en kort nyproduceret film, hvor kalkmalerierne vha. enkle animation bliver gjort både forståelige og levende, vil eleverne blive lukket ind i Bibelens verden. Filmen kan vises på storskærm i klassen med efterfølgende aktiviteter knyttet til filmens indhold.

 

Med undervisningsmaterialet får læreren hjælp til at udfolde filmens historier og pointer. Først introduceres eleverne overordnet til kalkmalerier og deres samtid, middelalderen. Dernæst findes tre forslag til fordybelsesområder, hvor eleverne vil arbejde med Bibelens kronologi og udvalgte bibelhistorier samt få nøgler til at åbne/afkode kalkmaleriernes hemmeligheder. Som afslutning på forløbet skal eleverne selv arbejde kreativt med billedfortælling. 

Forløbet faser kan køres i et stræk, men man kan også vælge at bruge fordybelsesområderne som små særskilte undervisningsforløb.

 

Tilmeldte lærere modtager

  • Lærervejledning
  • Klassesæt af pamfletten ‘Foldebibel’
  • Adgang til hjemmeside med film og andre digitale ressourcer


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018