Symf top image
Symf top image

Projekter 2021 - 22

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 1. - 3. klasse

Fag: Kristendomskundskab

Projektperiode: December måned

Omfang: 15-45 min. hver skoledag i december (fx hver morgen eller i frok

Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2021

Englemysteriet - en julekalenderfortælling

Selma og Svante har boet i Grønland de sidste tre år. Nu vil deres forældre gerne tilbage til Danmark for at være tættere på bedsteforældrene: Jytte, der er præst og Mogens, der er pensionist. Indtil deres nye hus er sat i stand, og mens forældrene afslutter de sidste opgaver i Grønland, flytter børnene ind på præstegården, hvor de skal være hele december.  

Selma og Svante savner deres venner, men da de finder noget mystisk på præstegårdens gamle loft, får de andet at tænke på. Tomme, gamle kartonæsker, med fine bånd omkring og små skilte med sirlig håndskrift på.  

Hvad har der mon været i æskerne? Kan det virkelig være engle, som Jytte foreslår? Og hvem har så fjernet dem? Kan det lykkes Selma og Svante at løse mysteriet? 

 

Lågekalender og fortælling 
Projektet består af en lågekalender og fortællingen Englemysteriet.  Hver skoledag i december åbnes en låge i kalenderen. Bag lågen gemmer sig en illustration af en engel - både dem, der findes i Det Gamle Testamente, Det Nye Testamente og i Koranen, ligesom der også er engle fra salmer og folketroen. Til hver illustration findes også et oplæg til en kort samtale samt forslag til en efterfølgende aktivitet.  

Projektets udformning gør det muligt at indlede hver dag i december med en kort lektion omkring engle med udgangspunkt i julekalenderen og de foreslåede aktiviteter. 

 

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • En lågekalender til klassen
  • Et oplæsningseksemplar af Englemysteriet
  • Adgang til hjemmeside med ressourcer til undervisningen


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018