Symf top image
Symf top image

Projekter 2021 - 22

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 4. - 5. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Projektperiode: Faaborg-Midtfyn: Efterår 2021 Svendborg, Langeland, Ærø: Efterå

Omfang: 10 - 12 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. aug. 2021 for skoler i Faaborg-Midtfyn 1. jan. 2022 for skol

øjeBLIK

Hvad vil det sige at være usynlig? Hvad vil det sige at se hinanden? Og kan man ligefrem blive usynlig, hvis man ikke bliver set?

Det usynlige barn og Mumimor

Sidstnævnte er sket for pigen Ninni, som eleverne møder i Historien om det usynlige barn af Tove Jansson, Mumi-universets skaber. Ninni er blevet usynlig efter at have boet hos en slem dame. Hun bringes derfor til Mumifamilien i håbet om, at Mumimor kan få hende gjort synlig igen. Mumimor må sande, at opgaven ikke er lige til, men ikke desto mindre kommer Ninni langsomt til syne i mødet med familien og dens blik på hende.

Søren Kierkegaard og Zakæus

I forlængelse af Historien om det usynlige barn præsenteres eleverne for Søren Kierkegaards tanker om det at se og blive set af andre. For Kierkegaard er måden, hvorpå man ser hinanden altafgørende, da man med et enkelt øjekast kan tillægge eller frakende hinanden betydning. Et eksempel på dette møder eleverne i den bibelske fortælling om Zakæus, hvor et blik blev en helt ny begyndelse.

Kreativ bearbejdelse

Billedkunstner Maria Lau Krogh har skabt et bud på, hvordan eleverne kan arbejde med temaet synlighed og usynlighed i et kreativt produkt i form af en lille skulptur.

 

Dramaworkshop - Særligt tilbud for 4. klasser

Vi har indgået et samarbejde med B&U Teatret i Svendborg, Spektaklet i Ringe og i Faaborg og Udkantsteatret på Langeland om at tilbyde en dramaworkshop, hvor der arbejdes kropsligt med temaerne synlighed og usynlighed.

Workshoppens varighed: 4 timer

OBS: Tilmelding til dramaworkshop skal ske ved seperat tilmelding her på hjemmesiden: https://www.symf.dk/4-aktiviteter.html?caction=idetail&itid=35


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018