Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 2. - 3. klassetrin

Fag: Dansk og kristendomskundskab

Projektperiode: Hele året

Omfang: 6 - 8 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende

Underlig fisk - om at forsvinde og komme til syne igen

Instruktionsfilm til skyggeteater

https://vimeo.com/737483461

 

Liv og Fie er venner.

Pludselig bliver Liv usynlig.

Fie ser hende ikke.

Findes Liv så ikke mere?

Sådan begynder Rebecca Bach-Lauritsens og Lea Hebsgaard Andersens lille hverdagsdrama Underlig fisk, der handler om Liv, som er bedsteveninde med Fie. Men en dag begynder Flora i deres klasse, og pist væk er Fie, og Liv føler sig usynlig og alene. Men så er der jo Louis…

Med udgangspunkt i fortællingen om Liv inviteres eleverne til at tænke over det at føle sig set eller overset, synlig eller usynlig, udenfor eller indenfor fællesskabet. Eleverne præsenteres også for den bibelske fortælling om den udstødte tolder Zakæus, der oplever, hvordan det at blive synlig for en anden bliver en helt ny begyndelse.

Hver klasse får tilsendt en lille undre-æske med forskellige genstande, der kan bruges som afsæt i en indledende filosofisk samtale om det at føle sig overset/synlig i et fællesskab. Derefter arbejder klassen med bogen Underlig fisk og den bibelske fortælling. Med fortællingerne som inspiration skal eleverne afslutningsvis arbejde med skyggeteater. 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Et oplæsningseksemplar af bogen Underlig fisk
  • Lærervejledning
  • Elevhæfter
  • Instruktionsvideo til skyggeteater
  • Undre-æske til filosofisk samtale

 

Hvad er skyggeteater?
Skyggeteater er teater lavet med skygger. I dette forløb tegner og klipper eleverne figurer og viser en lille skyggeteaterforestilling, hvor de bruger lommelygter/pandelamper og en skyggekasse, der hurtigt og enkelt kan laves af forhåndenværende materialer.


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018