Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 3. - 4. klassetrin

Fag: Dansk, natur og teknik og kristendomskundskab

Projektperiode: Marts, april og maj 2023

Omfang: 5 - 6 lektioner + kirkebesøg

Tilmeldingsfrist: 1. januar 2023

Hvor der er vand er der liv

"Man siger at vand er livets kilde. Fordi ingenting kan leve uden vand."

Vi følger vandets forunderlige vej fra havet til skyen til regnen, der falder på jorden, siver ned gennem jordlag og samles i underjordiske grundvandsmagasiner. Vandet, der suges ind i planternes rødder. Vandet, der trænger ind i de mindste klippesprækker. Vandet, der drikkes af alle levende væsner - ind igennem munden, ned gennem halsen og ud i alle kroppens celler. Når vi følger vandet, følger vi også menneskets forbundethed med verden – og den er da for vild!

Vandet giver sammen med solens stråler og jordens muld næring til planter og træer, og som en del af dette forløb skal eleverne arbejde med både vand, frø og jord. De skal gå to veje i undersøgelsen af elementerne: dels skal de kigge på naturen og dels på, hvordan elementerne også i kristendommen er kilde til forundring, fortællinger og symbol-tænkning: Vandet er med i skabelsesberetningen, og frøet er med i lignelsen om sennepsfrøet.

 

Kirkebesøg og lydbilleder

Som en central del af forløbet skal eleverne på et kirkebesøg, hvor de skal lytte til to lydbilleder skabt af teaterfolkene bag teatret Carte Blanche. Det er poetiske og fortættede fortællinger, som eleverne lytter til i kirkerummet og efterfølgende reflekterer over sammen med en præst eller en ansat i skoletjenesten.

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Elevhæfter
  • Adgang til hjemmeside med digitale ressourcer til undervisningen

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018