Symf top image
Symf top image

Projekter 2020 - 21

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 4. - 6. klasse

Fag: Kristendomskundskab, dansk og billedkunst

Projektperiode: Fra 1. oktober 2020

Omfang: 10 - 12 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. september 2020 LUKKET FOR TILMELDING

Snedronningen

Se så! Nu skal I høre en fortælling om ondskaben og godheden i verden, varmen og kulden i hjerterne.

Snedronningen er klassikerlæsning med H. C. Andersen, hvor alvor, kærlighed og fantasi smelter sammen i en fortælling med stor livsvisdom. Det giver gode muligheder for samtaler om det gode og det onde og om at gå efter det vigtige i livet.

Eleverne skal læse en forkortet udgave af fortællingen om Kay og Gerda. Materialet indeholder danskfaglige forslag til fokuspunkter og samtaler i forlængelse af læsningen i klassen.

Kristendomsfagligt er der fokus på det onde og det gode i verden og på de livsfilosofiske aspekter af, hvordan fx Gerda handler i mødet med det onde.

Mini-installationer

Eleverne skal arbejde med at genskabe scener fra eventyret i mini-universer. De vil komme til at arbejde med at visualisere og rumliggøre følelser, stemninger og budskaber fra teksten med scenografiske virkemidler; objekter, materialer, farver og former. Scenograf og installationskunstner Luise Midtgaard inviterer elever og lærere ind i denne kreative proces ved at inspirere og guide dem gennem en undervisningsvideo.

Tilmeldte klasser modtager en materialekasse – et start-kit – fra skoletjenesten til brug i arbejdet med elevernes egne installationer. 

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • H. C. Andersens eventyr Snedronningen i forkortet udgave
  • Lærervejledning
  • Undervisningsvideo med scenograf og installationskunstner Luise Midtgaard 
  • Materialekasse / startkit 

Luise Midtgaard er scenograf og installationskunstner og har gennem de seneste 12 år specialiseret sig i at skabe installationsoplevelser og scenografi til museer, teater og projekter i det offentlige rum. Hun skaber både små og store rum i alt fra miniatureuniverser til omfattende installationer. Mange af Luise Midtgaards projekter har børn som primær målgruppe.

 

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018