Symf top image
Symf top image

Projekter 2018 - 19

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 5. - 6. klasse

Fag: Dansk, kristendomskundskab og historie

Projektperiode: Hele året

Omfang: 15 - 20 lektioner

Tilmeldingsfrist: Løbende OBS tilmeldingsfrist for lærerkursus: 1. oktober 2018

Helgi Daner - da danerne blev kristne

Forfatteren Josefine Ottesens seneste historiske roman Helgi Daner er inspireret af sagnet om Holger Danske. Eleverne skal med afsæt i Helgi Daners spændende fortælling arbejde med centrale temaer og begreber, der afspejler historien og menneskene i tiden omkring kristendommens indførelse i Danmark.

Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester har i samarbejde med Josefine Ottesen udarbejdet en forkortet udgave af romanen på knap 100 sider, og tilmeldte klasser modtager et klassesæt af denne særudgave. Arbejdet med bogen foregår ved at dele elevernes læsning op i otte afsnit, hvor der gøres et ophold og arbejdes med forskellige faglige temaer fra både dansk, historie og kristendomskundskab.

Særudgaven er indlæst af Josefine Ottesen og er tilgængelig på den hjemmeside, der er udviklet til projektet. Her findes også indlæste fagtekster, manus til læseteatre med etiske dilemmaer, oplæg til meddigtning og meget andet. Login fås ved bestilling af projektet.

Der arbejdes skiftevis med meddigtning ud fra en rollespils metode og med mere klassiske aktiviteter. Temaer fra både dansk, kristendomskundskab og historie indgår i arbejdet.

Efter arbejdet med romanen sættes der særligt fokus på kristendommens indførelse i Danmark.

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning med grundig baggrundsmateriale samt kopisider til eleverne
  • 1 klassesæt af særudgaven Helgi Daner
  • Login til hjemmeside med videoer, lydfiler (forfatterens oplæsning af særudgaven) mm.
  • Tilbud om gratis lærerkursus med Josefine Ottesen

 

Lærerkursus

Til projektet er knyttet et lærerkursus med Josefine Ottesen. Her vil hun vil fortælle, med udgangspunkt i hendes roman Helgi Daner, om fortællingens betydning for identitet - ikke blot de fortællinger vi er omgivet af og spejler os i, men i høj grad også hvordan vi fortæller os selv frem i mødet med andre. Når vi erobrer vores egen fortælling, går vi fra at være “ingen” til at være “nogen”.

Forfatteren vil dele ud af sine egne erfaringer med at gøre børn til aktive historiefortællere, og i den forbindelse gennemgå en model, der kan anvendes i undervisningen.

Herefter vil medarbejdere fra skoletjenesten give en grundig introduktion til undervisningsmaterialet og hjemmesiden med konkrete eksempler og nedslag i faglige opgaver, således at kursusdeltagerne er godt inde i materialet efter eftermiddagens program.

 

Dato, tid og sted for lærerkurset:                                                                                       

Onsdag d. 7. november 2018, kl. 13 – 16.

Sct. Nicolai Kirkes sognehus, Sct. Nicolai Kirkestræde 3, Svendborg.

 

 

 


 

 


SYMF
Klosterplads 9, 4. sal
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018