Symf top image
Symf top image

Projekter 2020 - 21

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 1. - 3. klasse

Fag: Kristendomskundskab , dansk og historie

Projektperiode: januar - februar 2021

Omfang: 5 - 7 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. november 2020

Hvor finder man ro?

 

 

– et projekt om fastelavn og faste, og om hvordan man finder ro i dag.

 

 

Fastelavn er mit navn!

 

De fleste forbinder fastelavn med udklædning, tøndeslagning, fastelavnsboller, sjov og ballade. Men hvad færre tænker på er, at fastelavnsfesten oprindeligt var indledningen på en 40 dage lang faste, der handlede om indadvendthed, afsavn, eftertanke og stilhed.

 

Projektet giver eleverne kendskab til traditionerne omkring fastelavnsfesten: Hvorfor opstod den, og hvilken betydning havde den dengang og i dag? Med udgangspunkt i gamle traditioner undersøger eleverne, hvad forskellige mennesker gør for at finde ro i dag. Hvad gør ro og stilhed ved mennesket, og hvad er eftertanke egentlig for noget?

 

Fastelavns-sanse-vandring

Tilmeldte klasser inviteres på en sansevandring i en af de lokale kirker. Inspireret af teaterformen sensorisk teater bevæger eleverne sig gennem: flæskedagene, hvide tirsdag, aske onsdag, 40 fastedage for til sidst at være fremme ved påsken. Hele vandringen veksler mellem aktivitet og ro!

 

 Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning og arbejdshæfter til eleverne
  • Tilbud om en fastelavns-sanse-vandring i en af de lokale kirker

 

Efter tilmeldingdsfristen planlægger vi tid og sted for fastelavns-sanes-vandringerne. Hvis du har et særligt ønske for en bestemt ugedag, må du meget gerne skrive det i din tilmelding.


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018