Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 0. - 10. klasse

Fag: Kristendomskundskab, dansk og billedkunst

Projektperiode: Hele året

Omfang: Valgfrit

Tilmeldingsfrist: Løbende

EsbjergEvangeliet - udstilling

Giv dine elever en helt særlig kunstoplevelse! Gå på opdagelse i EsbjergEvangeliet -  et kæmpemæssigt vægmaleri af kunstneren Erik Hagens.  Det originale kunstværk er over 40 meter langt og malet på en væg på i Esbjerg, men skoletjenesten har fået lavet en reproduktion, som kan udstilles på din skole. 

Kunstværket er fortællinger fra Bibelen sat ind i en moderne kontekst, og det er der kommet noget underfundigt, humoristisk, alvorligt, tankevækkende og provokerende ud af, for Erik Hagens har et kritisk blik både på Biblen og på vor samtid.

I EsbjergEvangeliet møder du bl.a. Kain siddende på en Massey Fergusson traktor, Babelstårnet sat op som det periodiske system og Jomfru Maria i sin moderne 2 værelses lejlighed i det øjeblik hun får besøg af englen i form af en transistorradio.

Hjemmeside med elevopgaver

Til projektet er der udviklet en meget anvendelig hjemmeside, hvor eleverne kan arbejde differentieret med opgaver i analyse og fortolkning, kunstnerens budskab sat i forhold til bibelreferencen, etiske spørgsmål og intertekstualitet. Lærere modtager login til hjemmesiden ved tilmelding.

Fremvisning for tilmeldte lærere:

Skoletjenesten stiller billedtæppet op og tilbyder i den forbindelse en fremvisninger for de lærere, der skal arbejde med projektet samt en introduktion til hjemmeside og elevopgaver. 

Billedtæppet er til låns i op til 2 uger.

 

Lån genstands-samlingen

Et greb til faglig fordybelse i de temaer, kunstværket viser, er at arbejde med genstands-tableauer. Her kan tilmeldte klasser låne SYMFs genstands-samling, som består af et væld af forskelige genstande, som eleverne kan bruge til at lave et tableau over det tema, de arbejder med. 

 

Pladskrav ved lån af Esbjergevangeliet

Pladskrav: Billedtæppet er 20 meter langt og 2 meter højt og kan deles i 4 mindre stykker, så der kan tages hensyn til brandudgange. Det ophænges på aluminiumsstativer og kræver derved ikke vægplads. Billedtæppet skal stå beskyttet for fx boldspil og vild leg, men kan godt udstilles i fællesrum og PLC. SYMF står for opsætning og nedtagning. 

EsbjergEvangeliet er booket i følgende uger i skoleåret 23/24:

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018