Symf top image
Symf top image

Projekter 2020 - 21

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 4. - 6. klasse

Fag: Musik og kristendomskundskab

Projektperiode: Hele året

Omfang: 8-12 lektioner - kan tilpasses

Tilmeldingsfrist: Løbende

Lydspor - Fortælling og fortolkning

LYDSPOR til mellemtrin er en videreudvikling af indskolingsprojektet LYDSPOR.

I dette forløb skal eleverne arbejde mere indgående med fortællingernes opbygning og spændingskurve. De skal på IT-platformen LYDMASKINEN lave deres eget LYDSPOR, hvor de arbejder med fortolkning gennem det musikalske sprog.

Denne proces åbner og inspirerer til nye forståelser af fortællingerne.

Den tilmeldte lærer modtager et undervisningsmateriale, hvori der er oplæg til at arbejde med 5 bibelfortællinger bl.a. Påskeberetningen, Den fortabte søn, Abraham og Isak og Syndefaldet. Men i princippet kan man vælge at lave et lydspor til en hvilken som helst fortælling, og på den måde arbejde med at udtrykke stemninger, fortolke og samtale om eksistens og livsvilkår.

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Undervisningsoplæg med lærervejledning og baggrundsstof om æstetiske læreprocesser
  • Login og videovejledning til LYDMASKINEN
  • Adgang til hjemmeside med Lydsang, lydgætteleg og lille animationsfilm samt små undervisningsvideoer, der præsenterer musikkens virkemidler og orgelets opbygning

 

På www.lydspor.net kan du se mere om projektet. Her kan du bladre i lærervejledningen, se animationsfilmen, lytte til Lydsang og se små videoer, der viser, hvordan du opretter dine elever i LYDMASKINEN, og hvordan I laver jeres egne lydfortællinger. Du skal bruge login til LYDMASKINEN, som du får tilsendt ved tilmelding til projektet.

 


 

 


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018