Symf top image
Symf top image

Projekter 2021 - 22

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 5. - 7. klasse

Fag: kristendomskundskab, historie, dansk

Projektperiode: Hele året

Omfang: 10 lektioner + 8 lektioner til værklæsning + 1 lektion til kirke

Tilmeldingsfrist: Løbende

Sværdets kraft

I haven ved en af Jerusalems mange kirker – Pater Noster kirken på Oliebjerget – findes en skulptur af to mænd med en tekst på latin og dansk, der fortæller besøgende, at ved denne kirke ligger to danske brødre begravet.

Brødrene hed Svend og Eskil og var henholdsvis biskop over Viborg og kriger. De var draget på pilgrimsfærd til Jerusalem og døde år 1153 – Eskil efter sigende ved Jordanfloden ”overvældet af nåde” og Svend kort efter.
Hvem var de? Hvad bragte dem til Jerusalem? Og hvordan havde de gjort sig fortjent til en plads i denne vigtige kirkes gårdhave?

Brødrenes forunderlige historie danner udgangspunkt for et projekt om korsriddertiden og et samarbejde med forfatter Jan Kjær om at skrive en historisk udviklingsroman til undervisningen i kristendomskundskab, dansk og historie.

Projektet rummer en værklæsning, forslag til tekstanalyse, arbejde med korsriddertiden, historiske kilder og kildekritik, og dykker ned i kristendomsfaglige begreber som tilgivelse, det hellige og treklangen: liv-død-ny begyndelse. Desuden lægges der op til et arbejde med centrale symboler som kors og vand på baggrund af centrale bibelske tekster og kristne ritualer.

Til projektet hører en hjemmeside med bogen indlæst på lydfiler af skuespiller Morten Hemmingsen, digitalt lærerkursus, videoer til undervisningen, bilag til print mm.

Udover klassesættet af Jan Kjærs roman modtager hver elev også et elevhæfte med opgaver, bilag, tidslinje m.m.


Tilmeldte lærere modtager:

  • Undervisningsoplæg med forslag til undervisningsforløb og baggrundsstof
  • 1 klassesæt (pr. skole) af Jan Kjærs graphic novel Sværdets kraft
  • Klassesæt af elevhæfter
  • Adgang til projektets hjemmeside med ressourcer til undervisningen
  • Digitalt kursus til lærere


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018