Symf top image
Symf top image

Projekter 2020 - 21

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: 4.- 6. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Projektperiode: Uge 35 - 41 2020

Omfang: 4 -10 lektioner inkl. kirkebesøg

Tilmeldingsfrist: 10. august 2020 LUKKET FOR TILMELDING

Spor efter et liv

 

Begravelsesritualer

Dette projekt indledes med et besøg i en kirke og på en kirkegård. I kirken vil der stå en kiste og en præst vil fortælle om Folkekirkens begravelsesritual, der sætter ord på afdødes liv og hvordan sporene efter afdøde viser sig i blomster, sangvalg, gæster etc.

På sporet af en livsfortælling

På kirkegården skal eleverne på en vandring og se på gravsteder og tolke, hvad de fortæller om den, der ligger begravet, og de skal have hænderne ned i stor spande med jord, hvor de skal grave efter spor af et menneskes livsfortælling. Disse spor indgår efterfølgende i en skriveopgave når eleverne er tilbage i klassen.

Ord på døden og sorgen

Man kan som lærer frit vælge, hvor mange elementer, der skal indgå i projektet afhængig af det lektionsantal, man har til rådighed og om man har mulighed for tværfagligt samarbejde. I undervisningsmaterialet anvises muligheden for at inddrage danskfaget med Rebecca Bach Lauritsens fine roman ”Ellens ark”, om pigen Ellen, der mister sin lillebror ved en ulykke hjemme i gangen på en helt almindelig mandag. Romanen kan læses fælles i klassen og i materialet findes der refleksionsspørgsmål og forslag til enkle arbejdsopgaver, som stiller skarp på, hvilke sproglige greb forfatteren benytter til at fortælle om Ellens og familiens sorg.

Andre begravelsesskikke

Andre begravelsesskikke i Danmark er et tredje element man kan vælge at inddrage i projektet. I materialet findes en række elevtekster med interviews af trosrepræsentanter fra andre trossamfund i Danmark.

 

I slutningen af uge 32 sender vi information til de tilmeldte lærere om tid og sted for besøget.

Tilmeldte lærere/klasser modtager:

  • Kirkebesøg og kirkegårdsvandring
  • Undervisningsvejledning
  • Et eksemplar af Ellens ark til oplæsning i klassen
  • Tilbud om gratis lærerkursus (Læs mere om lærerkurset Om sorg her på hjemmesiden)


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018