Symf top image

Tilbage til listen

INFO

Målgruppe: Alle lærere

Fag: Kristendomskundskab

Projektperiode: 19. september 2022

Omfang: 13.30 - 16.30

Tilmeldingsfrist: 1. september 2022

Bibelske fortællinger – i et historisk og et aktuelt perspektiv

Bibelske fortællinger er et væsentligt kompetenceområde i faget kristendomskundskab. Ifølge kompetencemålene skal eleverne opnå forståelse for, hvordan Bibelen og dens fortællinger har bidraget og bidrager til menneskers tolkning af grundlæggende værdier, og hvordan de almenmenneskelige spørgsmål, som fortællingerne handler om, kan sættes i forhold til nutidige eksistentielle, etiske og religiøse problemstillinger.

Vi har inviteret prof. Anne Katrine De Hemmer Gudme til at aktualisere centrale bibelske fortællinger og give sit bud på, hvordan de kan læses i lyset af det 21. århundrede. Anne Katrine vil i sit oplæg trække linjer fra udvalgte bibelfortællinger op til i dag og på baggrund af sin forskning give eksempler på, hvordan de har og har haft værdimæssige betydning i et historisk og i et aktuelt perspektiv.

Dramapædagogiske greb på udvalgte bibelske fortællinger

Undervejs i oplægget vil skoletjenesten give et par praktiske eksempler på, hvordan man med enkle dramapædagogiske greb kan arbejde med fortællingerne i sin undervisning, og der vil være mulighed for at kursisterne idéudveksler med hinanden.

 

TID: Mandag den 19. september kl. 13.30 – 16.30

STED: Svendborg*

* Når vi kender antallet af tilmeldte, skriver vi ud med info om kursussted.

Endeligt program for eftermiddagen udsendes efter tilmeldingsfristen.

 

Anne Katrine De Hemmer Gudme er professor i Det Gamle Testamente. Hun er en blændende formidler og er til dagligt ansat på Det Teologiske Fakultet i Oslo, hvor hun bl.a. forsker i ritualer, sociale praksisser, materialitet, sanselighed og køn i Det Gamle Testamente.


SYMF
Egensevej 15
5700 Svendborg
mail@symf.dk
tlf.+45 2480 6018